Ενημερωτική Ημερίδα για το Φυσικό Έλεγχο/Περιορισμό των Επιβλαβών τρωκτικών στη Γεωργία υλοποίησε ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα « Φυσικός Έλεγχος / Περιορισμός των Επιβλαβών τρωκτικών στη Γεωργία μέσω της Διαχείρισης Αρπακτικών Πτηνών» πραγματοποίησε ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ τη Δευτέρα 22 Απριλίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Τυρνάβου, κος Στέλιος Τσικριτσής, ο Αντιδήμαρχος Αγρ. Ανάπτυξης κος Νίκος Νταλαγιάννης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ Δρ. Βασίλειος Μποντζώρλος καθώς και αγρότες της περιοχής με πραγματικό ενδιαφέρον για τη φυσική αντιμετώπιση του προβλήματος των τρωκτικών που προτείνει και υλοποιεί η ΑΜΚΕ Τυτώ στο Δήμο Τυρνάβου και σε 8 ακόμη Δήμους της Θεσσαλίας υπό τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο κ. Μποντζώρλος μίλησε αναλυτικά για τα οφέλη του προγράμματος τόσο για τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή όσο και για τη φύση και απάντησε εκτενώς σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Ο Δήμος Τυρνάβου αλλά και η ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ πιστεύουν ακράδαντα ότι είναι πρωτεύουσας σημασίας η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων τόσο για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος όσο και για τη γνωριμία και την εξοικείωση με το πτηνό ΤΥΤΩ και τις μοναδικές του ιδιότητες για την καταπολέμηση των τρωκτικών. Ο Δήμαρχος Τυρνάβου δήλωσε σχετικά: “Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια πρωτοβουλία όπως αυτή που στόχο έχει να ενισχύσει την προσπάθεια των αγροτών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής με σεβασμό απέναντι στη φύση και τις διεργασίες της”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ τοποθετεί στη Θεσσαλία τεχνητούς κλωβούς (φωλιές) που στόχο έχουν την παροχή φιλοξενίας προς τα αρπακτικά πτηνά για αναπαραγωγή και ανάπτυξη του πληθυσμού τους προκειμένου να ρυθμιστούν φυσικά οι πληθυσμοί τρωκτικών (μέσω της
θήρευσης) που πλήττουν τις αγροτικές καλλιέργειες και προκαλούν σημαντικές ζημιές σε πολλαπλά επίπεδα.

Ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου για την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Προηγούμενο Συνάντηση του Δημάρχου Τυρνάβου με τις υπεύθυνες των παιδικών και βρεφικών σταθμών

Δήμος Τυρνάβου, Σταύρου Καράσσου 1, Τ.Κ. 40100

Τηλέφωνο: 24923 50100
e-mail: dimos@tirnavos.gr

 

Επικοινωνήστε

Γραφείο Δημάρχου: 2492350100
Γραφείο Πολιτισμού: 2492350102

Τεχνική Υπηρεσία: 2492350150

ΚΕΠ Δήμου Τυρνάβου: 2492350300-1

ΚΕΠ Αμπελώνα: 2492350500 – 2492350700

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο